top of page

Functieomschrijvingen

Denk je erover om je bij het bestuur aan te sluiten? Super leuk! Maar we snappen dat je meer informatie wilt hebben over de functies en welke taken deze bevatten. Daarom hebben we hier een kort overzicht staan, geschreven door ons huidig bestuur! Klik vooral ook op het linkje om de volledige functieomschrijvingen te lezen!
Heb je toch nog vragen of wil je je aanmelden voor een van de functies? Stuur dan een mail naar voorzitterSUS@umcutrecht.nl of secretarisSUS@umcutrecht.nl 

Bestuurlijke functies

Voorzitter

Ben jij de gedreven en ambitieuze persoon die als voorzitter de SUS vereniging gaat leiden aankomend schooljaar?  SUS bestaat dit jaar alweer 5 jaar. Deze afgelopen 5 jaar is er al veel gebeurt en zijn er veel ontwikkelingen geweest. Waar andere studieverenigingen klagen dat ze niks nieuws meer kunnen verzinnen na die 70 jaar, heeft SUS een frisse blik en nog veel groeimogelijkheden. En nu zoekt SUS iemand die voor komend studiejaar hier zich met volle enthousiasme voor in wil zetten.

Secretaris

Zoals je misschien wel weet is het voor een bestuur verplicht om een secretaris aan te stellen. Een belangrijke taak dus! Voor volgend schooljaar zijn wij op zoek naar een enthousiaste student die de functie van secretaris op zich wil nemen. 

Penningmeester

Om de rol van penningmeester te vervullen heb je geen ervaring nodig met boekhouden! Wel is het belangrijk een beetje overzichtelijk te kunnen werken. Het is een leerzame functie waar je het gehele jaar op de achtergrond gemiddeld een half uurtje per week aan werkt, met twee piekmomenten aan het begin en eind van het bestuursjaar. Je werkt nauw samen met de rest van het bestuur en hebt zeggenschap over de (verdeling van) financiën.

Activiteitencommissaris

Een studievereniging is niets zonder een activiteitencommissaris. Vind jij het leuk om het overzicht te bewaren, samen activiteiten te organiseren en een praatje te maken met iedereen? Dan is de activiteitencommissaris iets voor jou!

Faciliteitencommissaris

Wat is een studievereniging zonder iemand die ervoor zorgt dat activiteiten, tips, reminders en dergelijke worden gedeeld met studenten, docenten en alumni? Ben je de creatieveling die we zoeken voor het nieuwe bestuur? Lees dan verder!

Onderwijsfunctionaris

SUS bestaat dit jaar 5 jaar en is daarmee een vrij jonge studievereniging. Het leuke hiervan is dat er nog veel groeimogelijkheden zijn en er genoeg ruimte is voor jouw input. Voor aankomend studiejaar zijn wij op zoek naar een enthousiaste student die de functie van onderwijsfunctionaris op zich wil nemen. 

Commissie functies

Lid van activiteitencommissie

Als lid van de activiteitencommissie organiseer je samen met de andere leden van de commissie verschillende activiteiten voor je medestudenten. Denk hierbij aan een gezellige borrel na de HST-dag, de jaarlijkse pub quiz of een avondje bowlen. Niet alleen organiseer je gezellige activiteiten, maar ook onderwijs gerelateerde activiteiten, zoals de jaarlijkse carrière markt. Lijkt het je leuk om aan te sluiten? Stuur dan een mail!

Lid van kascommissie

Als lid van de kascommissie controleer je de uitgaven die gedaan zijn door het bestuur. Dit doe je aan het eind van elk bestuursjaar. Het is dus een kleine, maar wel belangrijke taak. Hieronder lees je de ervaring van Thom, lid van kascommissie in de bestuursjaren '21-'22 en '22-'23. 

"Ik controleer samen met een ander lid van de kascommissie de uitgaven en inkomsten van SUS op onjuistheden of onduidelijkheden. De penningmeester verschaft hierover informatie tijdens een meeting die 1 keer per jaar plaatsvind. Ik heb dit als een serieuze maar ook gezellige taak ervaren!" 

bottom of page